Ľudové misie v Rudinskej

13. - 21. apríl 2024 

Pozývame Ťa!

Zariaď si čas,

aby si mohol/mohla prísť.

Ide o Tvoju dušu, ide o Tvoju večnosť...    

 

Modlime sa, prosím, aby Pán požehnal naše misie:

 

 

Modlitba za sväté misie 

Dobrý  Bože, prosíme ťa o Tvoje požehnanie pre misie. Daj nám svoje milosti, aby obnova našej farnosti viedla všetkých k zmiereniu  s Tebou. 

Povzbudení  tvojimi slovami “proste a dostanete“ prosíme ťa o sväté oduševnenie, o dar ľútosti a opravdivú zmenu k lepšiemu. 

Prenikaj ohňom Ducha Svätého srdcia tých, ktorí  nechcú  prijať  tvoju milosť a pomôž im obrátiť sa. Všetkých  zapáľ ohňom odvahy, aby sme povzbudzovali druhých k účasti na misiách. Nech Duch Svätý  osvecuje misionárov, aby slovo, ktoré  hlásajú, malo spásonosný  účinok.

K tvojim nohám, Matka Božia, skladáme celú  misijnú  obnovu našej farnosti. Pomôž nájsť  hriešnikom cestu k obráteniu. Posilňuj slabých a pritiahni všetkých k svojmu Synovi Ježišovi Kristovi. Amen. 

 

 

Misionári sv. Vincenta prosia o modlitby:

"Našim hlavným cieľom", hovorí sv. Vincent, "je vyučovanie chudobného vidieckeho ľudu". Ľudové misie, alebo ako sa im aj často hovorí "Sväté misie", sú duchovnou obnovou jednotlivých farností, kde prichádzame na pozvanie miestneho kňaza. Je to osobitný Bohom požehnaný čas, na ktorý si mnohí berú dovolenky, náhradné voľno alebo vymieňajú služby tak, aby sa mohli v čo najväčšej miere zúčastniť na misiách. Do Rudinskej príde Misijná spoločnosť sv. Vincenta de Paul so svojim pátrom Pavlom Nogom, CM a jeho spolupracovníkmi. „Snažíme sa osloviť všetkých: deti a mládež, mužov a ženy i chorých a starých, ale aj horlivých i ľahostajných. Cítime však, že to čo sa ľudí dotýka nie je naša múdrosť alebo šikovnosť, ale len a len Božia milosť.“

Sv. Vincent povedal: "Boh je LÁSKA a chce, aby sme išli k nemu prostredníctvom lásky. On aj skrze misie, toto dielo Prozreteľnosti, túži aby všetci zakúsili jeho veľkorysú dobrotu a odpúšťajúcu lásku." Je to Boh, ktorý ľudom otvára srdcia v generálnej spovedi, aby ich uzdravil a ponúkol im nový život. Jedine vďaka modlitbám a obetám mnohých ľudí Boh túto milosť zosiela a my sme toho svedkami. A preto s veľkou prosbou aspoň o malú modlitbu sa obraciam na celú vincentínsku rodinu, ale aj na celú farnosť Rudinská.

 

Poňatie a cieľ ľudových misií: Klikni sem.

 

Misijná svätá spoveď: Klikni sem.