Fatimská slávnosť v júni 2024

Otče náš v slovenčine (chrám Pater noster, Svätá Zem)  

Opäť sme začali našu Fatimskú slávnosť krásnym spevom dievčat z Púchova Nelky a Veroniky. Pridal sa náš spevokol, naše ženy, medzi desiatkami sv. ruženca sme striedali mládežnícke a dospelácke piesne. V procesii s Pannou Máriou Fatimskou sme išli iba po kostole, lebo opravujeme strechu kostola a okolo kostola je veľa materiálu.       

Pán dekan „naštartoval“ dnes v Roku modlitby spolu s nami úvahy nad modlitbou Pána – Otče náš. Na úvod hovoril o otcovi. Povedal zaujímavý príbeh o tom, ako otec kričí dcére: „Skoč, ja ťa vidím.“ A ona skočila do otcovho náručia. Aké je to ohromné nazývať Pána Boha svojim Otcom. Nielen nazývať – On je môj Otec. Do jeho náručia potrebujem znova skočiť.   

Pán dekan vysvetlil súvislosti, čo hovorí Sväté Písmo, aký je rozdiel u Lukáša a ako je to u Matúša s modlitbou Otče náš.

Krásne definuje modlitbu pápež Benedikt XVI.: „Je to rozhovor s Bohom a počúvanie Boha.“

Prečo sa máme modliť? Odpovedá nám Sväté Písmo: Pán Ježiš sa často modlil. Keď verím v Ježiša Krista, mám robiť to, čo robil on. Často sa modlil. Ako je to so mnou?

Nemám čas na modlitbu! Keď nemám čas na človeka, vtedy sa mi začína takýto vzťah rúcať... Čas pre modlitbu si nachádza ten, kto má túžbu stretnúť Boha.

Postupné vzďaľovanie sa od Pána Boha začína tým, že sa pomaly prestávam modliť. Mám veľa aktivít, všetko robím, na všetko mám čas, ale na Boha čas nemám. Ničíš sa, lebo nemáš čas na toho najdôležitejšieho. Koľko času venuješ internetu, mobilu, televízoru, kamarátom, športovaniu!!!! Koľko minút týždenne venuješ Bohu????

Pán dekan spomínal príbeh o pilotovi, ktorého zachránila modlitba Otče náš....

Veríš vôbec Bohu, že Ťa môže vypočuť?

Ak sa poctivo modlíš, tá modlitba Ťa musí premieňať. Robí z Teba apoštola. Lebo „Otče náš“ Pán Ježiš prvotne dal učeníkom.

Pán dekan nám hovoril o jeho modlitbe, keď bol na pokraji života a smrti...  

 

 

 

V Roku modlitby sa budeme zamýšľať nad modlitbou, ktorú náš naučil Pán Ježiš. Pozývam Vás...