Detské sväté omše – Záver školského roka

DESATORO

Desiata detská sv. omša

Piatok 28. júna 2024

Rudinská 8,00 hod.

PRAVIDLÁ ŽIVOTA V KAŽDOM ČASE

Nadišiel ten krásny deň – či pre všetkých? Deti si vydýchnu, p. učiteľky si odpočinú. Ale rodičia sa nepotešia, lebo budú musieť riešiť program pre deti na najbližšie dva mesiace....

Tento zaujímavý deň sme začali v kostole. Ďakovali sme za múdrosť uplynulých 10 mesiacov. 

Pán dekan zhodnotil náš krásny baner, ktorý máme  v kostole, kde sú všetky normy z Desatora. Každé jedno tam má svoj obrázok. Pripomenuli sme si, ako treba zachovať všetky z Desatora. Chlapci všetky nezachovali a do Neba neprišli. Do Neba prídu iba tí, ktorí zachovajú všetky z Desatora.

Zamýšľali sme sa aj nad denným čítaním pri svätej omši, ktoré hovorilo práve o tom, že Židia nezachovali Božie normy a preto sa dostali do zajatia.

Pán dekan hovoril o ukazovateľoch smeru. Smerové značky poznáme z lesa, z hôr, smerovky sú aj na stromoch. Keď ich poslúchame a ideme podľa nich, prídeme do cieľa. Ak by sme ich nerešpektovali, zablúdili by sme.

Zaujímavý bol príbeh o tom, ako rodina zablúdila  v lese.

Jurko zhodnotil poblúdenie jednoznačne:  „Ešteže sme našli cestu ku krížu. Odtiaľ nám to už išlo celkom ľahko.

Veru, ak nájdeme cestu ku Krížu, nájdeme cesto do Neba.  

Pripomenuli sme si, že prázdniny nemajú byť prázdne dni. Treba niečo dobré urobiť, prečítať, zopakovať nejaké slovíčka... od Pána Boha nemáme prázdniny. Zoberme Ho všade so sebou...

 

 

 

 

Pán dekan nás znova upozornil, aby sme sa chránili pred vlkmi...

Držme sa Pastiera - Pána Ježiša a vlci budú ďaleko.