Roráty - druhý deň. Adam a Eva

Prvý adventný týždeň

Utorok

29. november 2022

Adam a Eva

Všetko sa začne kaziť,

keď človek neposlúchne Boha!

Pán Boh vyšiel na prechádzku po raji. Tak, ako to mal vo zvyku, chcel stretnúť Adama a Evu, prehodiť s nimi pár slov, stráviť s nimi nejaký čas. Koniec koncov, stvoril ich sám, aby mal koho milovať. V ten deň ich však nenašiel. Na ceste, kde sa malo konať stretnutie, bolo prázdno. Prečo?

PIESEŇ...

„A Boh videl všetko, čo urobil, a hľa, bolo to veľmi dobré“ (Genesis 1,31), napísal autor Knihy Genezis. Všetko, čo Boh stvoril, slúžilo človeku. Vysadil záhradu Eden a umiestnil do záhrady to, čo človek potreboval, aby žil v blahobyte. Eden znamená záhrada blaženosti. Adam a Eva ju mohli plnými dúškami využívať.

 

Starý otec Joachim nám porozpráva o návode, ktorý dostali od Pána Boha....

NAHRÁVKA

„ Zo všetkých stromov raja môžeš jesť. Zo stromu poznania dobra a zla však nejedz!“ (Genesis 2, 16 – 17)

Eva začala diskusiu s hadom – diablom. Všetko sa začne kaziť, keď človek neposlúchne Boha a začne si zariaďovať život po svojom ignorujúc prikázania. Nie sú ťažké a často ich nedodržiavame. Adam a Eva neposlúchli Pána Boha.

Najkrajšie na tomto príbehu je však to, že Boh ich po tejto udalosti neopustil. Správal sa ako mama, ktorá neopustí plačúce dieťa, keď spadne. Nebeský Otec prisľúbil Záchrancu. Keď Boh niečo sľúbi, svoje slovo dodrží.

 

ÚLOHA:

Porozprávam sa s rodičmi o svojich predkoch, prastarých rodičoch a prababičkách. O tých, ktorí žili pred nami. Pokúsim sa zistiť, čo robili, kde žili, aká bola ich viera. Budem sa modliť aj za zosnulých v rodine.

 

OTÁZKY

1. O akej udalosti sa hovorí na začiatku Biblie?

2. Aký návod dostali Adam a Eva v raji?

3. Čo znamená slovo „Eden“?

 

OBRÁZOK

Adam a Eva